Lad det Krible og Krable!

Naturvejlederforeningen har sammen med DR Ramasjang gjort maj måned til en landsdækkende Krible Krable-måned. Daginstitutioner og børnefamilier opfordres her landet over til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften. Dygtige naturvejledere landet over bakker op om Krible Krable-måneden ved at tilbyde Krible Krable-arrangementer for daginstitutioner og børnefamilier.

Visionen
Visionen med Krible Krable er, at børn, uanset om de bor i byen eller på landet, bliver inspireret til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring.

20151001_nordeafond_kriblekrable__NIK6751

Foto: Allan Trolle

Krible Krable-jagt under åben himmel og på skærmen
Krible Krable kommer til at udfolde sig i store og små byer i hele Danmark. Her vil professionelle naturvejledere lave arrangementer for daginstitutioner og børnefamilier i de bynære grønne og blå områder og på legepladser.
Daginstitutioner landet over opfordres til at melde sig som “Krible Krable-institution” og dermed gribe bolden ved at arbejde med Krible Krable i deres pædagogiske praksis.
I uge 21 i maj 2016 viser DR Ramasjang Krible Krable-TV om smådyrenes liv med børn på Krible Krable-jagt i naturen.
Desuden kan børn, forældre og pædagoger finde inspiration og blive klogere på naturen med Krible Krable-webapp’en, webspil på DR Ramasjangs hjemmeside eller her på projektets hjemmeside. I kan desuden finde offentlige arrangementer afholdt af naturvejledere landet over på DR Ramasjangs hjemmeside.

Fakta om projektet

  • Krible Krable-universet er udviklet i et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang.
  • Målgruppen er henholdsvis børn og personale i daginstitutioner og børnefamilier.
  • Formålet med projektet er at inspirere børn og forældre til at gå på opdagelse i naturen, samt at motivere og ruste det pædagogisk personale i daginstitutionerne til at igangsætte Krible Krable-aktiviteter og projekter på egen hånd.
  • Alene i 2015 har naturvejledere fra Naturvejlederforeningen afholdt 62 offentlige Krible Krable-børnefamiliearrangementer, 430 Krible Krable-arrangementer for daginstitutioner, SFO og indskoling samt 29 Krible Krable-kurser for pædagoger, fordelt på 40 forskellige steder i Danmark.
  • I 2016 var der 418 deltagende institutioner mod sidste års 159 institutioner, dvs. en stigning på i alt: 163 % siden 2015.
  • I alt deltog ca. 39.391 børn og voksne i 2016 mod sidste år på 20.000 i alt. Dvs. en stigning på 96,96 % deltagelse siden sidste år.

Se Nordea-fondens video om Krible Krable HER.

 

Rigtig god Krible Krable-jagt!

 

 

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB               FR_logo_byline_RGB_A4

Nordea-fonden støtter Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable.
Du kan læse mere om Nordea-fondens støtte til Krible Krable HER.
Friluftsrådet støtter udvalgte delmål af Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable.

 

 

Følg os på Facebook!