Krible Krable Mini-biotop 2018

Krible Krable mini-biotop

Krible Krable minibiotoperne skal være med til at tiltrække flere smådyr til legepladser og skolegårde, således at det bliver nemmere for børn og voksne at finde, iagttage og undersøge myldret af smådyr – lige uden for døren!
Vi har i år fået 228 ansøgninger og kan imødekomme 100 ansøgninger. Planterne til minibiotoperne leveres d. 1. og 15. maj 2018.

 
Hvad er en Krible Krable mini-biotop?
En mini-biotop er et område der består af en række særligt udvalgte planter. Planterne er særlig gode til at tiltrække mange spændende og smukke smådyr, bl.a. ved hjælp af deres smukke blomster og særlige dufte.
 
Hvad er målet med Krible Krable mini-biotoperne?
Mini-biotoperne skal være med til at tiltrække flere smådyr til legepladser og skolegårde. Ved at gøre legepladserne og skolegårdene mere smådyrsvenlig, bliver det bliver nemmere for børn og voksne at finde, iagttage og undersøge myldret af smådyr lige uden for døren. Samtidig giver det gode muligheder for at arbejde med formidling af smådyrenes særlige og vigtige roller, som bl.a. bestøvere og nedbrydere.
 

Se mere om planterne her:

 • Planter og plantevejledning
 • Minibiotop – historien i blomsten

   
  Hvad kan institutioner og skoler selv gøre for at tiltrække smådyr?
  Med få midler kan daginstitutioner og skoler selv skabe flere levesteder for smådyr, ved at etablere små levesteder og beplante områder af legepladsen. I disse to hæfter kan I finde inspiration til flere levesteder for smådyr og valg af beplantning:

 • Den levende legeplads
 • Byg hoteller til vilde bier og andre Krible Krabledyr
   
  Ønsker I selv at etablere en mini-biotop for egne midler, kan I kontakte Urban Green www.urbangreen.dk og få et tilbud på mini-biotop planter.
   
  Foto: Naturhistorisk Museum

  Foto: Naturhistorisk Museum

   

  NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB
   
  Nordea-fonden støtter Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable – se mere HER

 • Følg os på Facebook!