Naturens Dag i Boserup Skov

I hele landet inviterede naturvejledere til arrangementer i anledning af Naturens Dag. Boserupgård Naturcenter på Midtsjælland var ét af stederne, hvor omkring 400 mennesker lagde vejen forbi søndag den 9. september.

naturens-dag-ved-bassin_beskaaret

En summen ligger over Boserupgård Naturcenter, hvor et mylder af børn og voksne bevæger sig mellem forskellige aktiviteter. Snak blander sig med lyden af boremaskiner, savklinger mod træ og jubelråb fra et barn, der netop har fanget ”en kæmpestor frø”.

Det er Naturens Dag på Boserupgård Naturcenter og ligesom i resten af landet står naturvejledere her klar med gode udeoplevelser og masser af viden om naturen.

Naturvejledere slår porten op til naturen

Naturens Dag er en mærkedag for naturen i Danmark, der hvert år ligger den anden søndag i september. I år var det altså den 9. september, og over hele landet inviterede naturvejledere børn og voksne på oplevelser i naturen.

Naturvejlederne supplerede i år de mange lokale naturvejleder-arrangementer med ét centralt arrangement, som naturvejlederforeningen stod bag i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land, Roskilde Kommune og Boserupgård Naturcenter. Her var forskellige aktiviteter sat op under temaet ’Bevægelse – til lands, til vands og i luften’.

Udover at inspirere danskerne til at bevæge sig ud i naturen, håber naturvejlederne at kunne hjælpe naturens gæster til at opnå det naturkendskab, der skaber venskab og dermed lysten til at passe på naturen for fremtidens generationer.

Fordybelse og bevægelse i Boserup

Arrangementet på Boserupgård Naturcenter blev åbnet klokken 11 af naturvejleder Louise Liv Holm, som bød velkommen på vegne af Naturvejlederforeningen. Herefter myldrede folk ud til de forskellige aktiviteter.

Midt på gårdspladsen lod både børn og voksne sig fordybe i både-byggeri. Nøjsomt blev træ savet, snittet, boret og bundet sammen til små kreative konstruktioner, og ved et stort bassin testede spændte børn efterfølgende bådenes flydeevne.

Andre steder var børn optaget af at samle insekter og frøer, som de kunne studere under lup i selskab med naturvejlederne. Og samtidig – et andet sted – stimlede nysgerrige folk sammen om et bål, hvor grillede græshopper blev uddelt som smagsprøver på fremtidens mad.

Længere inde i skoven kunne børn og voksne prøve kræfter med skov-parkour, og i Nattergalevigen, hvor Boserup Skov åbner sig mod Roskilde Fjord, gled gæster jævnligt ud på det blanke vand i kajakker.

20180909_133844

Børn søsatte hjemmebyggede både

Som afslutning på dagens mange aktiviteter førte naturvejleder Louise Liv Holm gæsterne ned til Roskilde Fjord. Her fortalte hun myten om Kong Skjold, der som spæd kom sejlende ind i fjorden, alene på et stort skib.

Kong Skjold var Odins søn og han bragte håb til det sjællandske folk. Inspireret af myten søsatte de mange børn herefter de hjemmebyggede både, hvorpå de havde skrevet egne håb og ønsker – lige fra håb om en bæredygtig fremtid til julegaveønsker.

Solen brød frem gennem skyerne, det lune vand lokkede bare tæer ud i vandet, og som en smuk afslutning på Naturens Dag, bevægede de mange børn sig ud i den lavvandede fjord med deres små både – bundet godt fast med snore, så de kunne hales op og tages med hjem igen.

img_1775

Mange flere oplevelser venter

Naturens Dag 2018 er nu overstået. Men rundt omkring i Danmark arbejder naturvejlederne videre for at skabe gode udeoplevelser til alle og dele deres viden om vores natur.

På Naturvejlederforeningens hjemmeside kan du finde dine lokale naturvejledere, og kontakte dem for at høre mere om, hvad der sker i dit lokalområde. Find din lokale naturvejleder her.

Følg os på Facebook!