Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Frivillig netværket – Friluftsfaciliteter og frivillige i naturen og naturparker

20. november 2017 kl. 9:30 - 16:00

Dkk200

Kom med til Netværksmøde i frivillig netværket om friluftsfaciliteter og frivillige i naturen og naturparker.

Temaet for dette netværksmøde er friluftsfaciliteter og frivillige. Vores vært Thomas Larsen Schmidt vil først tage os med ud til et konkret eksempel, frivillighuset på Skellingested, som er en del af Friluftsrådets projekt “Brugerdrevne natur- og friluftsområder”. Formålet med projektet var at udvikle nye metoder for inddragelse af frivillige i udvikling, anvendelse og pleje af natur- og friluftsområder. Thomas kan sætte projektets anbefalinger til at udvikle, anvende og pleje natur- og friluftsområder i/i samarbejde med lokale frivillige fællesskaber, på spil i frivillig netværket. efter frokost er der fokus på konkrete cases og best practice.

Dette netværksmøde er planlagt sammen med Leif Sørensen, tovholder i Borgerinddragelsesnetværket, som et forsøg på at sammentænke de to netværk, som har en del overlap. Netværksmødet har fokus på konkrete eksempler og praksis, og man kan sagtens deltage selvom man ikke har været med på tidligere netværksmøder.

Dagens program:

09.30-10.00 Ankomst og kaffe

10.00-12.00 Køretur ud til eksempel/case på faciliteter lavet i fællesskab med frivillige (frivillighuset på Skellingested friluftsområde).

12.00-13.00 Frokost

13.00-15.00 Fire workshops med forskellige cases hvor inddragelse af frivillige enten er lykkedes, har fejlet eller fungerer nogenlunde.  Etablering og pleje af mountainbikespor – Naturstyrelsens største frivilligsucces nogensinde  Pleje af kulturminder – Hvordan vi får frivillige med.  Pleje af friluftsfaciliteter – Hvordan får vi nogen med til drift/vedligehold? Hvordan skaber vi ejerskab?  Inddragelse af frivillige i kogræsserlaug og naturpleje – Hvorfor lykkes kogræsserlaug bedre end høsletlaug?

15.00-15-30 Kaffe og kage

15.30-16.00 Netværkets time.

invitation-frivillig-netvaerk-november-2017

Detaljer

Dato:
20. november 2017
Tidspunkt:
9:30 - 16:00
Pris:
Dkk200

Arrangør

Frivillig Netværk og Borgerinddragelsesnetværk

Sted

Naturpark Åmosen
Bakkendrupvej 28
Store Fuglede, 4480
+ Google Maps