Menu
Vil du blive klogere på tang og muslinger; hvordan de dyrkes, tilberedes og bruges til formidling, så er dagen her noget for dig. Vi har på dagen samlet skarpe hoveder inden for tang og muslinger til at inspirere os og give muligheder for både at samle, tilberede og smage på nogle af havets lækkerier.
Formål: At bibringe deltagerne viden om tang og muslinger mhb. på formidling til børn, unge og voksne
Program:
09.00 – 09.30 Velkomst og præsentation af dagens program, der serveres brød og kaffe / the
09.30 – 12.30 Tang med tangekspert Bjarne Ottesen, produktudvikler og ’tang-tekniker’ fra Nordisk Tang
1. Tangsafari ved udvalgt kyststrækning:
• Generelt om tang ud fra de arter vi finder langs kysten. Herunder økologi, bæredygtighed, cirkeløkonomi, næringsoptag og CO2 emissionen.
• De enkelte arters karakteristika samt anvendelses muligheder i kulinariske sammenhænge, som foder, som ingrediens i kosmetik.
• Tang som gødning. Bioaktive stoffer i tang. Tang som hydrocolloid og som fundament for nutraceuticals.
2. Gennemgang af diverse tangprodukter:
• Tang som smagsgiver og herunder umami effekten.
• Tang som saltreducerende element
• Tang som krydderi
• Fermenteret tang og dets egenskaber
Efter kurset vil der blive udleveret et kompendium der kan anvendes som et opslagsværk vedr. ovenstående indhold.
12.30 – 14.00 Frokost som vi selv tilbereder fra havets spisekammer
14.00 – 16.00 Muslinger: Den levende musling, vandrensning, 1 m3 model af maritim nyttehave med mere
16.00 – 16.15 Evaluering, afslutning og tak for idag
Pris: 250 kr. der betales på mobilepay: 106 839
Sted: Havhytten, Skovvej 53, 2635 Ishøj (brug www.krak.dk).
Arrangører: Nikolaj (28430767) og Mads (24696304) – Ishøj Naturcenter i samarbejde med Nordisk Tang og Havhøst
Medbring: Skiftetøj og badetøj hvis du vil i vandet, notatbog samt tøj til at være udendørs
Tilmelding til [email protected] senest mandag d. 2. august. Der er plads til max. 30 personer efter først til mølle princippet