Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Børn undersøger – et kursus om 3-6 årige børn, science og nysgerrighed

1. november 2021 kl. 9:00 - 2. november 2021 kl. 15:00

Science betyder videnskab. Videnskab er at undersøge.

Så hvordan undersøger man lige, når man ikke kan læse?!

”Børn undersøger” er et kursus som sætter fokus på, hvordan vi understøtter 3 –6-åriges nysgerrighed, samt undersøger verden med dem og deres pædagoger. Kurset bliver tilrettelagt så du undervejs får udarbejdet ideer til, hvordan du kan inddrage science i dit eget formidlerarbejde.

Det helt særlige ved science er, at det tager udgangspunkt i barnets spor og pædagogisk arbejder med, at få børnene til selv at finde svar.

Fordybelse, undring, og dialoger om hvorfor tingene er som de er, og om de kunne være anderledes, er kernen i science. Skallen omkring består af sjov og ballade, at turde afprøve fjollede børneideer og hvorfor det er vigtigt med leg, når vi undersøger.

Vi vil på kurset give praksiseksempler på undersøgende aktiviteter, og inddragelse af pædagoger med afsæt i mange erfaringer fra Naturcenteret i Børnehaven – et projekt hvor vi kører ud i alle børnehaver på Nørrebro for at lave science, natur og udeliv med pædagoger og børn.
Du kommer til at afprøve nogle af aktiviteterne på egen krop, og får mulighed for at udtænke din egen version af dem.
Kurset formidler også pædagogikken bag science, og hvorfor de styrkede pædagogiske læreplaner er relevante for formidlingsarbejde.

Kurset er opbygget således

  • Før kurset får du tilsendt en mail. Som forberedelse skal du finde et emne som du ønsker at udvikle dit eget læringstilbud over. I mailen er der en guide til valg af emne.
  • Under kurset får du mulighed for at udvikle dit eget læringstilbud- så de redskaber du får på kurset, kan bruges direkte i din egen formidling.

Målgruppe: Kurset henvender sig til formidlere i eksterne læringsmiljøer, pædagoger og andre læringsmedarbejder, der vil have inspiration til at arbejder med 3-6 årige børn og science og nysgerrighed.

Kurset foregår i vores lokaler på Naturcenter Amager strand.

Kursusledere: Pernille Haugaard Jensen og Louise Andreasen

Deltagerantal: 10 – 25

Ved spørgsmål angående kurset, kontakt Pernille Haugaard Jensen [email protected] oplys evt. dit mobilnummer i mailen, hvis du gerne vil ringes op.

Tilmeldingsfrist: 6. okt. kl. 10:00

Tilmeld dig her.

 

Detaljer

Start:
1. november 2021 kl. 9:00
Slut:
2. november 2021 kl. 15:00
Hjemmeside:
https://naturvejleder.nemtilmeld.dk/8/

Arrangør

Naturvejledning Danmark
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Naturcenter Amager Strand