Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Science for småbørn

8. november 2019 kl. 9:30 - 15:00

Science for småbørn

Fredag d.8. november 2019. Temadagen er kl.9.30-15

Sted: Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29, 4180 Sorø

Denne temadag i småbørnsnetværket handler om science i børnehøjde, og om hvordan vi som naturvejledere kan støtte daginstitutionernes arbejde med natur, udeliv og science.

 Mange pædagoger har svært ved at se og beskrive, hvordan de arbejder med science i daginstitutionerne, og en del oplever også, at de har svært ved at få sat temaet på den fælles dagsorden i institutionerne, mens der mange steder er langt større lydhørhed, når det handler om motorik og sprog . Derudover er der en tendens til at, “skoleverdenen” ser daginstitutionerne som et sted, hvor børnene leger, og når de så kommer i skole SÅ skal de til at lære noget. Niels Ejbye Ernst vil hjælpe os med at blive klogere på, hvordan vi som naturvejledere kan hjælpe pædagogerne til at få øje på, hvordan det, de allerede laver, forbereder børnene til at komme i skole, og hvordan vi kan hjælpe daginstitutionerne med at udvikle deres praksis, så børnene får de bedste muligheder for at få førstehånds og konkrete erfaringer med natur, udeliv og science. Pernille Hummelgaard Tonnesen fra Naturværkstedet Kløvermarken, vil fortælle om hendes praktiske erfaringer med at sætte science på dagsordenen i daginstitutionernes hverdag.

 

Vi tager fat på temaet på årskonferencen på Bornholm, og her kan vi formulere nogle indsatsområder og spørgsmål, vi gerne vil blive klogere på i forbindelse med netværksdagen d.8. november. Temadagen i november vil altså bygge videre på indholdet på årskonferencen, men den er også for dig, der ikke er med på science-sporet på Bornholm.

 

Oplægsholdere:

Niels Ejbye Ernst

Pernille Hummelgaard Tonnesen

Erfaringsudveksling: hvad gør naturvejlederne allerede? og hvilke udfordringer er der?

Tilmelding til Kirsten Blicher Friis: [email protected] senest 11. oktober.

Detaljer

Dato:
8. november 2019
Tidspunkt:
9:30 - 15:00

Arrangør

Småbørnsnetværket

Sted

Kongskilde Naturcenter
Skælskørvej 29
Sorø, 4180
+ Google Maps