Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vilde bier og biodiversitet

18. juni 2019 kl. 13:30 - 18:00

 

De seneste år er vilde bier i stigende grad blevet et yndet emne for medierne at trække frem, ikke mindst relateret til debatter om biodiversitet og bestøvningsproblematikker. Foreninger for vilde bier etableres, arealer til vilde bier købes fri af private, der er konferencer for de vilde bier, Ramasjang redder bierne og 20. maj er udråbt som FNs internationale Biernes Dag.

Ingen tvivl – bierne er kommet på dagsordenen. Nu er spørgsmålet: Er vi som naturformidlere med på Bi-bølgen?

Mange af os har udført glimrende bi-formidling i årevis, men de fleste af os har formegentlig taget udgangspunkt i honningbierne. Dem er der bestemt også mange interessante historier i, og når vi mødes til denne bi-formidlingsdag, er der sat tid af til, at vi kan dele dem.

Men hvad med de vilde bier? Hvordan formidler man dem? Det spørgsmål arbejder vi videre med i fællesskab i en faciliteret workshop med idégenerering på emnet, Det sker lige efter et fagligt oplæg om bier v. Allan Gudio, som vil inspirere og føre os på rette spor.

Dagens arrangører står for en efterfølgende opsamling på workshoppen, som vi forventer fører til et lille hands-on katalog af formidlingsidéer om de vilde bier. Lige til at putte i sit formidlingsforløb derhjemme, eller til at bygge et bi-karavane kursus på under Krible Krable projektet.

Vi indrammer dagens formidlingsmålgruppe til et fokus på dagtilbudsområdet og indskoling.

Så skal du opfriskes på dit bi-kendskab og dine bi-formidlingstips og -tricks? Så er det nu, du officielt skal tilmelde dig årets lækreste ERFA- / kursusdag om bi-formidling.

 

 

Dato: Tirsdag d. 18. juni 2019

Tidsrum: Fra kl. 13.30 til 18.00 og evt. efterfølgende netværk.

Adresse: “Høbjerghytten”, Ved Skoven 6, Helsinge

Pris: Kr. 50,- overføres via mobilepay til 60559848. Kvittering kan gives, hvis behov.

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 10. juni på mail til Cille: [email protected] (ikke facebooktilmeldinger).

Husk: At medbringe dine gode eksempler på formidling af hhv. honningbier og vilde bier.

Detaljer

Dato:
18. juni 2019
Tidspunkt:
13:30 - 18:00

Arrangør

Småbørnsnetværket