Fyn og trekantsområdet Netværk

Det regionale netværk et uundværligt til kollegial sparring og ideudveksling. Vores forskellighed er styrken. Der er altid én der har en god idé eller en kontaktperson. Vi er aldrig længere væk end telefon eller mail.

I netværket for Fyn og Trekantsområdet har vi en stærk tradition for at mødes ca. 6 gange om året.

Alle møder har et fagligt indhold, men selvfølgelig er der også tid til socialt samvær og hygge.

Fast på programmet er vores årsmøde, der altid er en torsdag sidst i november.  Fagligt indhold om eftermiddagen. Sidst på eftermiddagen årsmøde, hvor vi planlægger næste års program. Dagen sluttes af med mad, og noget der nok godt kan ligne en julefrokost. Her smager vi os bl.a. gennem planteriget, og tradition dikterer recitering af Johanes V. Jensens digt ”Ved frokosten”.  En del afspadsere næste dag.

Et andet fast programpunkt er en Store Nørd dag, hvor vi få en ekspert ude fra til at komme og klæde os på inden for et fagligt område. Vi har været langt omkring, græshopper, guldsmede, planter, blomstertæger og svampe på skjoldet af løberbiller, blot for at nævne nogle af dem.  Selvfølgelig er naturvejleder fra andre netværk velkomne. Hvilket en del her benyttet sig af gennem årene.

Det er efterhånden også ved at være en tradition at vi med jævne mellerum afholder et førstehjælpskursus, så vi er klar hvis uheldet skulle være ud.   Det giver god mening at slå sig sammen på den måde, og vi oplever at kurset kan målrettes mere til vores verden, ind hvis vi melder os på hold andre steder.

Programet for 2019 ser pt. således ud

21/2. kl. 10.00 -15.00. Styrkelse af samarbejdet mellem naturvejledere og skoler.  Åløkkestedet
28/3 – Geologi  – med Geolog Søren Skibsted – et sted på Sydfyn
6/6 – Botanik i undervisningen –  et sted i nærheden af Vejle
22/8  kl. 9.30 – 15.00. Biller – helt grundlæggende – med entomolog Palle Jørum.  Trente Mølle
10/10 – Lystfiskeri fra Kysten – et sted på Sydfyn
28/11 .- Årsmøde- Tema:  Fortælling i formidlingen.  Skibelund v/Kolding

Skulle du være uden for netværket, og alligevel have lyst til at deltage, så kontakt netværkskoordinatoren ellerhold øje med arrangementerne i kalenderen. efterhånden som de dukker op der.