Naturvejlederuddannelsen

Naturvejlederuddannelsen

Et fagligt fællesskab, der varer hele livet!

Brænder du også for at skabe gode oplevelser i naturen og styrke befolkningens viden om naturen? Så søg ind på naturvejlederuddannelsen og bliv en del af et fagligt fællesskab, der varer hele livet.

Naturvejlederuddannelsen hos Naturvejledning Danmark giver dig mulighed for at blive en del af et stærkt, fagligt fællesskab af mennesker, som brænder for at formidle den danske natur og skabe gode oplevelser i naturen for andre.

På naturvejlederuddannelsen kommer deltagerne med forskellige fagligheder, for eksempel inden for naturvidenskab, som lærer, pædagog eller noget helt andet. Det skaber dynamik og gode muligheder for at få inspiration til at tænke naturformidling på forskellige måder og i forskellige sammenhænge. Ofte knytter vores deltagere bånd, som varer ved hele livet, og det er et fællesskab, hvor du kan blive ved med at finde inspiration, viden, nye metoder, tips og tricks og ikke mindst masser af sjove stunder – også efter uddannelsen er fuldendt.

Om uddannelsen

Uddannelsen retter sig primært mod dig, der er ansat i en stilling, hvor naturformidling udgør en væsentlig del af dit arbejde. Det skaber rig mulighed for dynamik mellem teori og praksis, og du får med det samme redskaber, som du kan bruge i dit arbejdsliv.

Du vil blive klædt godt på af kompetente undervisere, der har lang erfaring som naturvejledere og som undervisere. Du vil blandt andet lære:

  • At blive en stærk naturformidler, der kan skabe engagement om naturen, formidle viden og tilrettelægge gode oplevelser.
  • At bruge uderummet i pædagogiske processer, for eksempel for børn og unge.
  • At skabe relationer mellem mennesker med naturen som ramme, for eksempel for målgrupper med særlige behov eller problemer med mental eller fysisk sundhed.
  • At skabe gode oplevelser for turister, organisationer mv.
  • At fungere som facilitator i processer om samskabelse og partnerskaber.

Uddannelsen består af fire obligatoriske moduler, der afholdes som internatkurser, samt seks kursusdage, som du selv sammensætter ud fra de åbne, korte kurser, som Naturvejledning Danmark udbyder. Du skal undervejs aflevere tre studieopgaver.

Uddannelsen kan gennemføres som et samlet forløb over to år, eller du kan vælge et mere fleksibelt forløb over flere år. Uddannelsen skal være gennemført inden for højst fire år.

Læs mere om kurserne og uddannelsens opbygning her.

Om optagelse

Du kan søge om optagelse på uddannelsen indtil d. 31. december 2023. Der er løbende optag og ansøgninger behandles i juni, oktober og januar.

Læs mere om krav og procedurer for optagelse her eller find ansøgningsskemaet her.

Kontakt gerne uddannelsesleder Eva, hvis du har spørgsmål eller vil høre om dine muligheder, selvom du ikke opfylder alle optagelseskrav.

Du kan også finde svar på de mest almindelige spørgsmål om uddannelsen her.

Følg uddannelsen på Facebook.