Menu
Studieopgaverne bygger videre på de temaer, som Naturvejlederuddannelsens moduler tager fat på.
På hvert modul etableres studiegrupper, der består af kursister fra samme landsdel. Studiegruppen består af max. 5 studerende.
Studieopgave: Den direkte naturformidling
Denne studieopgave gennemføres i tilknytning til basismodulet “Grundlæggende formidlingsteknik”
Du udvikler kompetencer til at:
Med udgangspunkt i et allerede planlagt arrangement skal du formulere en relevant problemstilling inden for emnet ”den direkte naturvejledning” med børn som målgruppe.
Inden for denne ramme afgrænser du selv din målgruppe nærmere. Gennem studieperioden skal du analysere og planlægge et arrangement. Efter den praktiske gennemførelse af arrangementet får du feedback fra opgavevejleder og medkursister i studiegruppen.
Studieopgave: Vidensøgning og netværksdannelse ELLER Naturvejledningens mål og midler i egen organisation
I tilknytning til modulet Formidlingsplanlægning og uderumsledelse vælger kursisten én af to studieopgaver.
1: Lokal viden og lokalt netværk
Formålet med denne opgaver er, at du udvikler kompetencer til at:
Indhold:
Opgaven indeholder indsamling af ny viden i lokalområdet og kontaktskabelse til lokale ressourcepersoner, der kan bidrage til formidlingen og eventuelt blive nye samarbejdspartnere. Desuden omfatter det en beskrivelse af, hvordan videnindsamling og kontaktskabelse er foregået, samt refleksioner over, hvordan den nye viden og kontakterne fremover kan anvendes i formidlingen.
2: Naturvejledningens mål og midler i egen organisation
Formålet er, at du tilegner dig kompetencer til at:
Indhold:
Opgaven indeholder en analyse af egen organisation i forhold til strategi og indsatser der vedrører naturvejledning og aktiviteter fx indenfor naturforståelse og naturdannelse. Desuden omfatter det en beskrivelse af, hvordan videnindsamling og kontaktskabelse er foregået, samt refleksioner over, hvordan den nye viden og kontakterne fremover kan anvendes strategisk.
Studieopgave: Den strategiske naturvejleder
Denne studieopgave gennemføres i tilknytning til modul om oplevelsesudvikling
Du udvikler kompetencer til at:
I denne studieopgave skal du forholde dig til et arbejdsfelt, der er præget af konstant forandring, udvikling, ønske om nytænkning samt mange forskellige interessenter og behov. Dette arbejdsfelt stiller dermed forskellige forventninger og ønsker til udvikling og opgaver i naturvejlederens arbejde.
Du skal gennem denne opgave arbejde med det strategiske arbejde og planlægning, der skal hjælpe dig til at udvikle din naturvejledning på et mere overordnet niveau og samtidig bidrage med at styrke din arbejdsplads’ rolle i lokalsamfundet.