Redaktionens leder: Naturvejledning på tværs i kommunerne

Kommunalvalget d. 16. november 2021 satte det politiske hold til de næste års arbejde ude i kommunerne. – Et arbejde der forhåbentligt har øje for naturen og den grønne dagsorden.


I bladet her er vi dykket ned i en række af landets kommuner for at afdække et udpluk af de mange forskellige måder hvorpå naturvejledningen er med til at løfte dagsordenen ude i kommunerne. Igennem 5 case-kommuner tager vi et tematiseret indblik i alt fra skoleområdet til turismeerhvervet, fra natur- og kulturformidlingen til sundheds- og socialområdet.

Artiklerne har mange stemmer og favner alt fra udøvende formidlere til beslutningstagere og samarbejdspartnere i en bred vifte. Der er lagt vægt på at inspirere bredt, både til det helt nære arbejde med de mange forskellige målgrupper ude i naturen og til det mere organisatoriske, strategiske og politiske arbejde i kommunerne.
Læs med og bliv inspireret til nye veje til naturvejledningen i din kommune, til hvad og hvor meget naturvejledningen kan bidrage med og hvordan man på forskellig vis har organiseret naturformidlingen i de forskellige kommuner.

Sammen med inspiration til nye samarbejder, nye opgaver, ny struktur og meget andet giver bladet også et indspark til fagligheden. Både i form af en præsentation af det nye Trap Danmark der – kommune for kommune – beskriver Danmark gennem geologi, geografi, klima, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Og i form af et dyk ned i Lex.dk og hvordan man kan bruge opslagsværket i naturformidlingen og undervisningen.

God fornøjelse
Mia Lindegaard Pedersen
Temaredaktør